Интернет реклама – нужда, видове и успеваемост

Публикувано на 29. ноември 2010 в Интернет реклама

Интернет реклама – нужда, видове и успеваемост

Дотук анализирахме какво може да се очаква от един уеб сайт, техническите решения за изработка на сайт, процеса при изработване на сайт, сега е време да се обърне внимание на интернет рекламата, като инструмент за популяризиране на Вашия уеб сайт, услуга, предложение, бизнес…

Какво е интернет рекламата?

Това е процес по популяризиране на интернет присъствието Ви, с помощта на различни инструменти, било то безплатни или платени, инструменти, които отговарят на интернет заявки, отнасящи се до Вашия бизнес, както и такива, които просто популяризират сайта Ви, и създават интерес за продукта Ви.

Нека разгледаме рекламата от гледна точка на това дали е платена или безплатна:

Безплатна интернет реклама – отнася се до безплатни начини за интернет реклама, като оптимизация за търсачки, създаване на популярност сред социалните мрежи чрез Facebook страници, пускане на реклами в безплатни директории за обяви, участие във форуми… Всеки един от тези способи е потенциален ресурс за интернет реклама на бизнесът Ви, НО при тези способи се наблюдават много голямо забавяне на резултатите. Чрез безплатната интернет реклама Вие спестявате финансов ресурс, но отделяте времеви и да не забравяме и пропуснатите възможности. Ние от SMG WebDesign, Ви предлагаме различни стратегии за безплатна интернет реклама, които да доведат до резултатите.

Платена интернет реклама – незабавни резултати, изключително таргетиране, най-добрия начин за достигане до крайния клиент. С помощта на платената интернет реклама, Вие достигате до крайния клиент когато той търси Вашата услуга, както и се обявявате пред хиляди потенциални клиенти, когато те просто си сърфират в най-популярните страници в интернет сайтове. Ние от SMG WebDesign можем да Ви предложим способите за онлайн реклама на Google Adwords, с които да достигнете до желаните резултати по най-бързия, ефективен, и съобразен с бюджета Ви начин.

Какво значи реклама, която да отговаря на заявки за бизнеса Ви?

Да речем, че Вие предлагате счетоводни услуги. Този вид интернет реклама се отнася до това, Вашия уеб сайт да излиза на първо място/първа страница когато заинтересован клиент търси „счетоводни услуги“ в някоя от търсачките, като доминиращо говорим за Google.

Как се постига начални позиции при търсене на определени ключови думи през Google?

Два са начините – органична/безплатна реклама, или платена, РРС реклама. Органичната е тази, при която Вашия уеб сайт за счетоводни услуги се появява при нормалния лист от резултати на Google. Платената е тази, която излиза в частта за спонсорирани връзки на търсачката. Общото между тези два вида е това, че Вашия счетоводен сайт ще е сред водещите предложения когато заинтересован клиент търси услугата в търсачката. Каква по-добра интернет реклама?

Какво е банерна реклама, или реклама в най-популярните сайтове в интернет?

Google Adwords Ви предлага възможността Вашия рекламен банер или текстова реклама да излиза в сайтове с над 500,000 посещения дневно. По този начин, срещу определен бюджет, Вие се възползвате от трафика на най-популярните сайтове в България, за да рекламирате бизнеса си.

Публикувай Интернет реклама – нужда, видове и успеваемост в LinkedIn Публикувай Интернет реклама – нужда, видове и успеваемост в Twitter Публикувай Интернет реклама – нужда, видове и успеваемост във Facebook Публикувай Интернет реклама – нужда, видове и успеваемост в Svejo.net